Rabu, Februari 22, 2017

PIMPINAN ABIM ADAKAN PERBINCANGAN BERSAMA WAKIL GOOGLE DAN KESATUAN EROPAH (EU) DI KUALA LUMPUR.


Logo ABIM.
Saudara Mohamad Raimi Ab Rahim
Presiden ABIM. Juga mantan
PIMPINAN ABIM ADAKAN PERBINCANGAN BERSAMA WAKIL GOOGLE DAN KESATUAN EROPAH (EU) DI KUALA LUMPUR.
16hb Februari 2017 (Khamis): Alhamdulillah, hari ini delegasi Kesatuan Eropah (European Union) di Malaysia, telah mengadakan kunjungan hormat ke Sekretariat ABIM Pusat (SAP) di Taman Cemerlang, Gombak.
Antara lain, kunjungan ini diadakan bagi memahami lebih dekat berkenaan sejarah serta gerak kerja ABIM dan agensi, di samping membincangkan kerjasama strategik yang boleh dijalinkan antara kedua belah pihak.
Kesatuan Eropah ialah pertubuhan serantau (regional organisation) yang terbesar di dunia. Pada hari ini, EU mempunyai 28 negara ahli dan beberapa negara lagi yang sedang memohon untuk memasukinya. Jumlah Keluaran Dalam Negeri Kasar setiap negara ahli EU adalah terbanyak di dunia, iaitu 11.6 trilion Euro (AS$15.7 trilion).
Kemudian, delegasi ABIM yang diketuai Presiden, Saudara Mohamad Raimi Ab Rahim, hari ini telah mengunjungi ibu pejabat Google Malaysia, berdekatan KL Sentral, Kuala Lumpur.
Lawatan tersebut bertujuan untuk mengenali dengan lebih dekat, salah-sebuah syarikat teknologi terbesar di dunia, di samping membincangkan peluang kerjasama di antara Google Malaysia dan ABIM, khususnya di dalam bidang pendidikan masyarakat dan teknologi maklumat.
Mengambil inspirasi pejabat induk Google di Mountain View, Amerika Syarikat, pejabat Google Malaysia berkonsepkan santai serta mempunyai unsur keMalaysiaan.
Kini, Google dan gabungannya mempunyai lebih 70 pejabat di lebih 40 negara seluruh dunia. Terdapat lebih 40,000 Googler (warga kerja Google) di sebalik alat yang kita gunakan setiap hari - dari carian hingga Chrome.
Ayuh, sejahterakan Malaysia dengan dakwah!
Sebarkan!
------------------------------------------
Jom, daftar segera sebagai ahli ABIM di sini: 
http://www.abim.org.my/sekretar…/daftar-keahlian-online.html
-----------------------------------------
Sekretariat ABIM Pusat: No.6 Jalan TC 2A/2, Taman Cemerlang, 53100 Kuala Lumpur.
Hubungi Sekretariat ABIM Pusat melalui:
Tel: +603 - 4108 4500
Fax: +603-4108 2400
FB : Angkatan Belia Islam Malaysia
Website ABIM: http://www.abim.org.my/
---------------------------------------
.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...