Rabu, Februari 22, 2017

SEPINTAS LALU: MAJLIS KONVOKESYEN KE-22, KOLEJ DAR AL-HIKMAH (KDH), DI KAJANG.


Logo ABIM.

Prof Madya Dato' Dr Siddiq Fadzil
Presiden KDH.

Tuan Haji Ahmad Azam Abdul Rahman
mantan Presiden ABIM.
Logo KDH.
Kepala surat dan logo IPI. Kenangan.
Sekitar Kompleks Dar al-Hikmah.
SEPINTAS LALU: MAJLIS KONVOKESYEN KE-22, KOLEJ DAR AL-HIKMAH (KDH), DI KAJANG.
19hb Februari 2017 (Ahad): Alhamdulillah, telah berlangsung Majlis Konvokesyen Kali ke-22, Kolej Dar al-Hikmah (KDH), yang dianjurkan di Dewan Semarak Felda, Kajang, Selangor.
Kemudian, KDH dan Institut Darul Ehsan (IDE) telah menandatangani Memorandum Persefahaman sempena Majlis Makan Malam Graduan, Konvokesyen kali ke-22, KDH. Prof Dato' Dr Redzuan Othman (Ketua Eksekutif IDE) dan Tuan Muhamad Khailani Abdul Jalil (Ketua Eksekutif KDH) tampil berjabat erat; usai menurunkan tandatangan pada Memorandum tersebut.
Antara lain, Memorandum ini menyatakan kesediaaan kedua belah pihak, untuk memanfaatkan segala sumber daya bagi mengembang dan memajukan penyelidikan, pendidikan dan ilmu di kedua-dua institusi tersebut. KDH merupakan sebuah gedung ilmu yang terjelma dari nyala semangat memartabatkan pendidikan anak bangsa.
Selain itu, KDH kini mampu menawarkan kualiti pendidikan yang mencapai piawai badan pengakreditasian. Selain menawarkan kursus-kursus profesional KDH membina warganya menerusi penghayatan budaya kolej yang berasaskan nilai-nilai murni keagamaan.
Sementelah, KDH memang selamanya setia dengan iltizam pembinaan generasi terdidik yang berketrampilan dan sekaligus memiliki kesedaran. Dengan ruh perjuangan untuk memartabatkan pendidikan al-Hikmah, warga pentadbir dan pendidik KDH senantiasa memberikan yang terbaik.
Hal ini demikian, demi membolehkan para penuntut di gedung ilmu tersebut, dapat mempelajari ilmu yang seimbang; untuk kecemerlangan duniawi dan ukhrawi, in sya ALLAH. KDH merupakan antara institusi pendidikan ABIM selain TASKI ABIM, SERI ABIM, SEMI ABIM, Tahfiz ABIM dan sebagainya.
Ayuh, sejahterakan Malaysia dengan dakwah!
Sebarkan!
------------------------------------------
Jom, daftar segera sebagai ahli ABIM di sini: http://www.abim.org.my/sekretar…/daftar-keahlian-online.html
-----------------------------------------
Sekretariat ABIM Pusat: No.6 Jalan TC 2A/2, Taman Cemerlang, 53100 Kuala Lumpur.
Hubungi Sekretariat ABIM Pusat melalui:
Tel: +603 - 4108 4500
Fax: +603-4108 2400
Email: sap@abim.org.my
FB : Angkatan Belia Islam Malaysia
https://www.facebook.com/ABIM.Malaysia/?fref=ts
---------------------------------------
.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jersi Lotto - Home Selangor FA, 1993.

  Jersi Lotto - Home Selangor FA, 1993. Alhamdulillah, setelah sekian lama menanti dan mencari. Ramai dah ada dalam koleksi, saya baru ada...