Khamis, April 05, 2018

WAKIL ABIM SUMBANG ARTIKEL DALAM MALAYSIA RACIAL DISCRIMINATION REPORT 2017.


WAKIL ABIM SUMBANG ARTIKEL DALAM MALAYSIA RACIAL DISCRIMINATION REPORT 2017.
21hb Mac 2018 (Rabu): Alhamdulillah, laporan yang ditulis oleh Sdr. Zairudin Hashim (Penolong Setiausaha Agung ABIM) telah diterbitkan dalam Malaysia Racial Discrimination Report 2017.
Artikel beliau bertajuk “Social Disparity In Sports And The Malaysian Experience” mengupas isu diskriminasi serta perkauman yang berlaku dalam sejarah serta pembangunan sukan di Malaysia.
Laporan ini telah diluncurkan sempena “International Day for the Elimination of Racial Discrimination” dalam satu majlis anjuran Pusat Komas dan The Malaysian Bar Human Rights Committee, yang dianjurkan di Auditorium Raja Aziz Addruse, Majlis Peguam Malaysia, Kuala Lumpur.
Turut dianjurkan, forum bertajuk “Eliminating Racial Discrimination in Malaysia – The Promotion of Tolerance, Inclusion, Unity and the Respect for Diversity” di lokasi yang sama, dan menampilkan para pembentang seperti Prof. Ulung Datuk Dr. Shamsul Amri Baharuddin; Sdr. Jerald Joseph; Dr. Ananthi Al Ramiah; dan Sdr. Mansoor Saat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jersi Lotto - Home Selangor FA, 1993.

  Jersi Lotto - Home Selangor FA, 1993. Alhamdulillah, setelah sekian lama menanti dan mencari. Ramai dah ada dalam koleksi, saya baru ada...